-Museum collectie Wings to Victory:

Een deel van de Wings to Victory museum collectie is hier "on line" te bekijken. Zo krijgen geinteresseerden vanuit de hele wereld de gelegenheid om een deel van onze collectie te bekijken. Bij elk item wordt een korte uitleg gegeven.

De "on line" collectie is onderverdeeld in:

-De Zeeuwse vlieger Dries van der Poest Clement:

-De Canadese navigator Albert William Thompson RCAF:

-1/Lt Waarnemer Barend van Steenbergen IV-2 LV.R:

-Kapitein vlieger/waarnemer KNIL Paul van Buuren

-Wings to Victory museum collectie

-Museum collectie Zeeuwse vlieger Dries van der Poest Clement:

Dries van der Poest Clement is een bekende Zeeuwse vlieger. Hij behaalde zijn burger brevet ruim voor de Tweede Wereldoorlog, vloog bij de Luchtvaartafdeling(LVA) tijdens de meidagen van 1940, zat in het verzet gedurende de oorlog en vloog onder de Royal Air Force met een Auster III verkenningsvliegtuig. Met dit vliegtuig vloog hij tegen een berg, maar overleefde dit zware ongeval. Hiermee eindigde wel zijn vliegers loopbaan. Hij schreef een boek over zijn leven en bouwde vele modellen. Deze modellen en meer zijn bewaard gebleven. Een deel hiervan is te vinden in de Wings to Victory collectie.   

-Wings to Victory Museum collectie F/Lt Albert William Thompson RCAF

In juni 2023 ontvingen we van de zoon van F/Lt A. W. Thompson meerdere persoonlijke spullen van zijn vader.  A.W. Thompson moest op 14 mei 1943 zijn vliegtuig, een Halifax, boven Hoofdplaat Zeeland verlaten, na aangeschoten te zijn door een Duits jachtvliegtuig. Vier bemanningsleden kwamen om het leven en liggen begraven in Vlissingen. F/Lt A.W. Thompson en twee andere konden het vliegtuig op tijd verlaten en werden krijgsgevangen gemaakt. Hij overleefde uiteindelijk de oorlog. Hij overleed in 1990.

Een prachtig gebaar en een blijk van waardering van de Thompson familie.

Met deze spullen wordt de inbreng van de Canadese vliegeniers van de RCAF herdacht.

Mede door de inbreng van de Canadese vliegeniers hebben wij uiteindelijk onze bevrijding te danken.

Opdat wij niet vergeten!

1e Lt Waarnemer B. van Steenbergen IV-2 LV.R.

Barend van Steenbergen was één van de Nederlandse vliegeniers die op 10 mei 1940 in Zeeland om kwam. Zijn vliegtuig, een Fokker CV, werd neergehaald door een Duits vliegtuig. Hangende aan zijn parachute werd hij nog een keer door het Duitse vliegtuig beschoten. Hij overleed enkele dagen later. Ook de piloot Res 2e Lt W. Rooseboom kwam hierbij om het leven.

                                                       Herinneringen en een eerbetoon aan Barend van Steenbergen:

Tijdens de overhandiging in 2014 van de memorabilia van Barend van Steenbergen aan Wings to Victory, werd Mw. Anneke van Steenbergen-Postma geïnterviewd door Omroep Zeeland.

Kapitein vlieger/waarnemer KNIL P. van Buuren

Alle onderstaande voorwerpen zijn afkomstig van kapitein Paul van Buuren, KNIL vlieger. De delen zijn in 2014 geschonken door de weduwe van P. van Buuren aan Wings to Victory. Ter herinnering en een eerbetoon aan Kapitein vlieger/Waarnemer KNIL Paul van Buuren.

                                                      Het volledige curriculum vitae van Kapt. Van Buuren is hier te vinden

-Wings to Victory Museum collectie algemeen 

Hieronder kunt U een deel van de collectie bekijken van Wings to Victory. Kriskras door elkaar met informatie over uniformen, uitrustingsstukken, persoonlijke spullen, emblemen, vliegtuigmodellen, vliegtuiggereedschappen, vliegtuigonderdelen, opgegraven en opgeviste vliegtuigdelen, foto's, documenten etc. Kortom alles wat enigszins op de luchtoorlog betrekking heeft. We geven met de bijgevoegde tekst enige uitleg over het museumstuk. Veel plezier met het bekijken van deze unieke collectie!

Heeft U spullen die thuis horen in onze collectie en U wilt hiervan afstand doen, dan kunt U deze schenken aan de stichting Wings to Victory, maar U kunt deze ook in bruikleen geven. Hiervoor heeft de stichting bruikleen formulieren met de voorwaarden. Klik hier om het formulier te downloaden.