Zeeuwse luchtvaart

Zeeland heeft één vliegveld, genaamd Midden-Zeeland, gelegen tussen Arnemuiden en Lewedorp. Daarnaast zijn er nog twee zweefvelden, te weten in Axel en Haamstede, die uitsluitend gebruikt worden voor zweefvliegtuigen. Midden-Zeeland wordt voornamelijk gebruikt voor de recreatieve luchtvaart, maar daarnaast ook voor vliegopleidingen en zakenvluchten. Meer hierover kunt u vinden op de pagina over Zeeuwse vliegvelden Zeeland heeft verschillende vliegvelden gehad in het verleden, ook deze zijn op de pagina van Zeeuwse vliegvelden te vinden.

De luchtvaart in Zeeland kent al een lange historie. In 1911 vloog er voor het eerst een vliegtuig in Zeeland, opgestegen vanuit een weiland in de Wilhelminapolder nabij Goes. Een uitgebreide beschrijving in beeld en tekst van de geschiedenis van de luchtvaart in Zeeland kunt u vinden onder Geschiedenis in het menu aan de linkerkant.

Ook een aantal bekende vliegeniers die een duidelijke rol in de Zeeuwse luchtvaart geschiedenis hebben gespeeld, mogen niet ontbreken in het verhaal. WtV heeft hier een aparte pagina aan gewijd met de unieke verhalen van een aantal Zeeuwse vliegeniers. U kunt dit vinden op de pagina Zeeuwse vliegeniers.