-Museum collectie Wings to Victory:

Een deel van de Wings to Victory museum collectie is ondergebracht in een permanente tentoonstelling in Groede Podium te Groede. Een klein overzicht kunt U hier bekijken.

Een ander deel van de Wings to Victory museum collectie is hier "on line" te bekijken.

Deze is onderverdeeld in:

-De Zeeuwse vlieger Dries van der Poest Clement:

-Wings to Victory museum algemeen

  

-Museum collectie te Groede:

Een deel van de Wings to Victory museum collectie is ondergebracht in een permanente tentoonstelling in Groede Podium te Groede. Groede Podium is een speel- en infopark en ligt op een prachtige locatie in Zeeuws-Vlaanderen, niet ver van het strand. De opzet van het park, met o.a. bunkers uit wo2, een speeltuin, dieren, een restaurant etc, staat garant voor vele duizenden bezoekers per jaar. Vele bezoekers maken zo ook kennis met de Zeeuwse Luchtoorlog. Hieronder een aantal foto's van de museum opstelling en van het park Groede Podium. Zeker het bezoeken waard! 

Meer informatie op de website van Groede Podium.

  

-Museum collectie Zeeuwse vlieger Dries van der Poest Clement:

Dries van der Poest Clement is een bekende Zeeuwse vlieger. Hij behaalde zijn burger brevet ruim voor de Tweede Wereldoorlog, vloog bij de Luchtvaartafdeling(LVA) tijdens de meidagen van 1940, zat in het verzet gedurende de oorlog en vloog onder de Royal Air Force met een Auster III verkenningsvliegtuig. Met dit vliegtuig vloog hij tegen een berg, maar overleefde dit zware ongeval. Hiermee eindigde wel zijn vliegers loopbaan. Hij schreef een boek over zijn leven en bouwde vele modellen. Deze modellen en meer zijn bewaard gebleven. Een deel hiervan is te vinden in de Wings to Victory collectie.   

-Wings to Victory Museum collectie algemeen 

Hieronder kunt U een deel van de collectie bekijken van Wings to Victory. Kriskras door elkaar met informatie over uniformen, uitrustingsstukken, persoonlijke spullen, emblemen, vliegtuigmodellen, vliegtuiggereedschappen, vliegtuigonderdelen, opgegraven en opgeviste vliegtuigdelen, foto's, documenten etc. Kortom alles wat enigszins op de luchtoorlog betrekking heeft. We geven met de bijgevoegde tekst enige uitleg over het museumstuk. Veel plezier met het bekijken van deze unieke collectie!

Heeft U spullen die thuis horen in onze collectie en U wilt hiervan afstand doen, dan kunt U deze schenken aan de stichting Wings to Victory, maar U kunt deze ook in bruikleen geven. Hiervoor heeft de stichting bruikleen formulieren met de voorwaarden. Klik hier om het formulier te downloaden.